2024 - Sancțiuni piața de pensii private

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară adoptă pe parcursul anului 2024 decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața de pensii private, precum și o serie de măsuri aplicabile acestora, pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente.

 

Martie 2024

Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.

  • Doamna Mihaela-Mădălina Zarjițchi, în calitate de Manager Operațiuni în cadrul Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., a fost sancționată cu amendă contravențională, în cuantum de 3.600 de lei și i-a fost aplicată măsura administrativă a atenționării pentru identificarea unor deficiențe în procesele operaționale.
  • Domnului Dragoș-Cristian Mitrea, în calitate de Director Investiții în cadrul Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., i-a fost aplicată măsura administrativă a atenționării pentru identificarea unor deficiențe în procesele operaționale.
  • Doamnei Alis-Nicoleta Constantin, în calitate de persoană care conduce structura de control intern în cadrul Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., i-a fost aplicată măsura administrativă a atenționării pentru identificarea unor deficiențe în procesele operaționale.
  • Stabilirea unui plan de măsuri în sarcina societății Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. privind remedierea unor deficiențe în procesele operaționale.

 

Februarie 2024

Doamna Alexandra Dumitrașcu, în calitate de Coordonator al Echipei Depozitare din cadrul Băncii Comerciale Române S.A., a fost sancționată cu avertisment scris și i-a fost aplicată măsura administrativă a atenționării pentru identificarea unor deficiențe în procesele operaționale.

Doamna Georgiana Șuleapă, în calitate de Director Departament de Back Office în cadrul S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A., a fost sancționată cu avertisment scris pentru identificarea unor deficiențe în procesele operaționale.

Domnului Adrian Resmerită, în calitate de Director Departament Management de Produs și Distribuție în cadrul S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A., i-a fost aplicată măsura administrativă a atenționării pentru identificarea unor deficiențe în procesele operaționale.