Informare de presă

București 11 aprilie 2023 - Programele și acțiunile de educație financiară derulate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), de la declararea Zilei Educației Financiare și până în prezent (11 aprilie 2022 - 11 aprilie 2023) au avut o audiență de aproximativ 100.000 de persoane.

Activitatea din ultimul an a avut în vedere diversificarea acțiunilor și programelor de educație financiară, inclusiv în mediul online, dar și abordarea unor grupuri țintă vulnerabile din punct de vedere al educației financiare. Personalizarea acțiunilor și programelor de educație financiară a fost realizată în funcție de grupurile țintă, având în vedere nevoile de cunoaștere, nivelul cunoștințelor generale, canalele și modalitatea de comunicare specifice fiecărei categorii de audiență etc.

Astăzi, 11 aprilie 2023, lectorii ASF sunt prezenți în 7 centre de plasament din Constanța, Iași, Cluj și județul Ilfov, unde se află tineri instituționalizați, pentru a susține cursuri de educație financiară, în cadrul programului Start4Life, lansat anul trecut cu ocazia Zilei Educației Financiare. Programul ASF a fost special conceput pentru copiii și tinerii instituționalizați, o categorie vulnerabilă, care la vârsta de 18 ani ies din sistemul de asistență socială, dar nu au cunoștințele necesare care să îi ajute în gestionarea rațională a bugetului personal. În acest context, educația financiară reprezintă o componentă importantă pentru incluziunea financiară a acestor tineri și pentru bunăstarea lor viitoare. Programul este conceput să funcționeze pentru atingerea mai multor obiective, pe termen lung, atât pentru acoperirea nevoilor de educație financiară ale diferitelor generații de copii și tineri, cât și pentru asigurarea unui sistem continuu de educație și sprijin. Acesta se va desfășura într-o abordare recurentă, pentru o bună însușire a noțiunilor transmise.

Până în prezent, ASF a realizat 26 de acțiuni educaționale la care au participat 614 copii și tineri aflați în mai multe centre de plasament din județele Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Satu Mare, Sibiu și Teleorman.

Mai multe detalii despre noile programe ale ASF, concepute și desfășurate în intervalul aprilie 2022 – aprilie 2023, pot fi regăsite pe www.edutime.ro.

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.