Informare de presă

București, 9 februarie 2022 - Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a luat la cunoștință de soluția dispusă astăzi de Tribunalul București prin care admite cererea A.S.F. și dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A.

Hotărârea instanței confirmă corectitudinea deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei City Insurance, luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul activității de control specifice.

Prin retragerea autorizației de funcționare a acestui asigurător, Autoritatea a acționat în scopul reechilibrării pieței RCA, afectată de practicile nelegale, care au provocat dezechilibre semnificative.

Reamintim că misiunea A.S.F. este aceea de a veghea la stabilitatea piețelor financiare nebancare și de a asigura respectarea legii de către toate companiile din toate piețele pe care le supraveghează.

***

 

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.