• Acasa Anunțuri securitizare
    ESMA a aprobat înregistrarea primelor două registre centrale de securitizare (SR) în temeiul Regulamentului privind securitizarea (SECR)

ESMA a aprobat înregistrarea primelor două registre centrale de securitizare (SR) în temeiul Regulamentului privind securitizarea (SECR)

 

În data de 25.06.2021, ESMA a publicat pe site-ul propriu un anunț prin intermediul căruia informează faptul că a aprobat înregistrarea primelor două registre centrale de securitizare (SR) în temeiul Regulamentului privind securitizarea (SECR). Deciziile de înregistrare vor intra în vigoare la 30 iunie 2021.

 

Următoarele entități sunt înregistrate ca SR:

  • European DataWarehouse GmbH cu sediul în Germania; și
  • SecRep B.V. cu sediul în Olanda

 

Raportarea către registrele centrale de securitizare se va face începând cu 30 iunie 2021. SR-urile înregistrate pot fi utilizate de către entitățile raportoare pentru a-și îndeplini obligațiile în temeiul SECR. SR-urile trebuie să ofere acces gratuit, direct și imediat investitorilor și potențialilor investitori, precum și tuturor entităților enumerate la articolul 17 alineatul (1) din SECR pentru a le permite să își îndeplinească obligațiile respective. Entitățile raportoare sunt încurajate să contacteze imediat unul dintre cele două registre centrale de securitizare.

De asemenea, ESMA încurajează toți utilizatorii de date să raporteze către aceasta orice probleme de calitate a datelor pe care le-ar putea identifica (pentru mai multe informații: https://www.esma.europa.eu/supervision/supervision/securitisation-repositories )

 

Anunțul poate fi consultat la adresa următoare: https://www.esma.europa.eu/press-news/esma-news/esma-registers-european-datawarehouse-gmbh-and-secrep-bv-securitisation