ESMA a publicat un anunț referitor la publicarea Raportului privind aplicarea și funcționarea Regulamentului privind securitizarea (SECR)

 

Comitetul Mixt al Autorităților Europene de Supraveghere a publicat Raportul privind aplicarea și funcționarea Regulamentului privind securitizarea (SECR) pe site-ul ESMA. Raportul include, de asemenea  și recomandări cu privire la modul de abordare a inconsecvențelor și provocărilor inițiale, care pot afecta eficiența generală a regimului actual de securitizare.

Raportul a fost elaborat în conformitate cu articolul 44 din SECR care impune ca Comitetul Mixt al ESA să prezinte un prim raport privind implementarea și funcționarea SECR până în ianuarie 2021. În conformitate cu mandatul, analiza se concentrează pe punerea în aplicare a cerințelor generale aplicabile tuturor securitizărilor, incluzând cerințele privind reținerea riscurilor, due-diligence și transparență, precum și cerințele specifice legate de securitizările STS.

 

Anunțul poate fi consultat la adresa următoare: https://www.esma.europa.eu/press-news/esma-news/esas%E2%80%99-report-implementation-and-functioning-securitisation-regulation