A.S.F. salută promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 93/2012

București, 21 mai 2021 - Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) salută promulgarea de către Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a Legii nr. 147/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară.

Noile prevederi creează premisele unei mai bune funcționări a Autorității în interesul cetățeanului și sprijină totodată dezvoltarea piețelor financiare non-bancare. Noua Lege oferă A.S.F. instrumente adecvate întăririi capacității sale instituționale, care sunt necesare pentru punerea în practică a obiectivelor și strategiilor pe care conducerea Autorității și le-a asumat.

 

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.