Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară - 10.10.2018

Bucureşti, 10 octombrie 2018 – În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

   A)  Supraveghere

Rezultatele controlului periodic efectuat la BT Asset Management SAI S.A.

   B) Autorizare

Numirea domnului Chiricuță Alexandru în funcția de conducător executiv (Director executiv) la societatea Zoom Insurance Reinsurance Broker S.R.L. și reluarea activității societății;

Numirea domnului Marius Adrian Moldovan în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania S.A.;

Autorizarea Claim Expert Gie ca furnizor de programe educaționale în domeniul asigurărilor;

Aprobarea prospectului proporționat în vederea majorării capitalului social al societății Romaero S.A. București;

Emiterea Certificatului de Înregistrare a noilor caracteristici ale SIF Banat Crișana S.A. Arad ca urmare a diminuării capitalului social.

   C) Diverse

Informare privind calculul indicatorilor specifici activității de protecție a consumatorilor pentru piața asigurărilor – reasigurărilor în semestrul I 2018.

 

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.