• Acasa Comunicate și informări de presă
    Autoritatea de Supraveghere Financiară a avut câștig de cauză, în această săptămână, în două litigii privind spețe din domeniul asigurărilor-reasigurărilor și al pieței de capital

Autoritatea de Supraveghere Financiară a avut câștig de cauză, în această săptămână, în două litigii privind spețe din domeniul asigurărilor-reasigurărilor și al pieței de capital

București, 20 noiembrie 2020 - Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a avut câștig de cauză, în această săptămână, în două litigii privind spețe din domeniul asigurărilor-reasigurărilor și al pieței de capital.

Prin Hotărârea nr. 1264/19.11.2020, pronunțată în dosarul nr. 6092/2/2020, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Autorității de Supraveghere Financiară în litigiul împotriva Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., respingând, ca nefondată, cererea societății de suspendare a Deciziei A.S.F.  nr. 1136/28.09.2020.

Prin respectiva decizie, societatea Euroins a fost sancționată cu amendă în cuantum de 600.000 lei pentru nerespectarea normelor privind calculul rezervelor tehnice.

De asemenea, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză A.S.F. în litigiul împotriva domnului Constantin Ștefan (Președintele Consiliului de Administrație al Electroargeș S.A.) și a societății Electroargeş S.A., dispunând respingerea cererii ca neîntemeiată. În această cauză, domnul Constantin Ștefan și Electroargeș S.A. au solicitat Curții de Apel București ”anularea Deciziei de sancționare nr. 936/18.07.2019 (...) și, pe cale de consecință, revocarea tuturor măsurilor dispuse în temeiul acesteia, printre care și cea a sancționării Președintelui Consiliului de Administrație al Electroargeș S.A., domnul Constantin Ștefan, cu amendă în cuantum de 16.000 lei și cea a publicării Deciziei pe site-ul A.S.F.”

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.