ASF a finalizat modernizarea infrastructurii IT a instituţiei

Bucureşti, 11 octombrie 2016 - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)a finalizat o primă etapă din procesul de modernizare a infrastructurii IT a instituţiei, valoarea totală a proiectului ridicându-se la aproximativ 3,88 milioane de lei.

Principalele obiective ale proiectului au vizat implementarea unei infrastructuri hardware şi software centralizate, precum şi a unei soluţii software care asigură automatizarea şi suportul pentru call-centerul insituţiei, precum şi pentru managementul fluxului de documente la nivelul registraturii.

De asemenea, soluţia software implementată include şi un portal destinat formulării petiţiilor online, care asigură posibilitatea urmăririi în timp real a stadiului soluţionării petiţiilor, precum şi schimbul rapid de informaţii dintre petent şi ASF pe marginea sesizărilor trimise. Noua platformă pentru petiţii este activă şi poate fi accesată la adresa https://portal.asfromania.ro.

 “Modernizarea infrastructurii IT a reprezentat o necesitate pentru ASF. O autoritate de supraveghere modernă şi europeană are nevoie de digitalizare. Aceasta reprezintă o condiție sine-qua-non ca procesele de supraveghere şi de protecţie a consumatorului să se desfăşoare în condiţii optime”, a declarat Preşedintele ASF, domnul Mişu Negriţoiu.

Noua infrastructură IT, precum şi soluţiile software dezvoltate în cadrul acestui proiect, creează bazele unei serii de viitoare proiecte în domeniul informatic, cu un important impact în relaţia cu entităţile reglementate şi consumatorii. Proiectele din perioada următoare vor viza printre altele managementul documentelor în cadrul întregii organizaţii, procesul de autorizare/avizare, precum şi migrarea unor sisteme IT pe noua infrastructură centralizată.

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.