Decizia Tribunalului Bucureşti referitoare la litigiul cu domnul Constantin Buzoianu

Bucureşti, 8 octombrie 2015 – Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată a Autorităţii de Supraveghere Financiară formulată de către domnul Constantin Buzoianu, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor - CSA, în dosarul nr. 21037/3/2013 aflat pe rolul acestei instanţe.

Domnul Buzoianu solicita obligarea ASF la plata unor drepturi băneşti, bonificaţii şi drepturi salariale în valoare totală de peste 2,1 milioane de lei, plus dobânzile aferente. Autoritatea a fost reprezentată în această cauză de societatea de avocatură Dragne & Asociații.

ASF mai are litigii cu încă 15 membri ai fostelor Comisii de Supraveghere (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Comisa Naţională a Valorilor Mobiliare - CNVM şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private - CSSPP) care solicită salarii compensatorii ca urmare a încetării mandatelor acestora şi înfiinţării ASF prin OUG nr. 93/2012. Dintre acestea, două au fost respinse în primă instanţă ca neîntemeiate (Ileana Agalopol – CNVM şi Vladimir Soare – CSSPP), iar altele respinse irevocabil (cum este cazul domnului Tudor Baltă – CSA) sau irevocabil prin nerecurare (Cristian Toma – CSSPP şi Tudor Baltă - CSA). Valoarea totală a sumelor solicitate se ridică la circa 20 de milioane de lei.
 
********

Despre ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România.
Înfiinţată în 2013 prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere pe trei pieţe care însumează peste 10 milioane de participanţi.