• Home Press Releases
    Autoritatea de Supraveghere Financiară, ”câinele de pază” al piețelor financiare non-bancare

Autoritatea de Supraveghere Financiară, ”câinele de pază” al piețelor financiare non-bancare

București, 24 octombrie 2020 – Autoritatea de Supraveghere Financiară va deveni un adevărat câine de pază al piețelor financiare non-bancare, a declarat Președintele Autorității, domnul Nicu Marcu, în cadrul emisiunii Jurnalul de Seară, difuzată la postul Digi 24, marți 20 octombrie 2020.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară va sancționa ferm orice încălcare a legii de către entitățile pe care le controlează. Chiar dacă o parte dintre deciziile noastre sunt contestate, ele își îndeplinesc scopul. Noi trebuie să fim câinele de pază al investitorilor și al consumatorilor.  Doar astfel vom putea avea o piață financiară non-bancară cu servicii corecte”, a arătat Nicu Marcu.

 Președintele Autorității de Supraveghere Financiară a arătat că una dintre soluțiile avute în vedere pentru atenuarea disfuncționalităților de pe piața RCA este introducerea decontării directe obligatorii. ”Asiguratul se va adresa societății la care și-a încheiat polița auto obligatorie pentru decontarea unei eventuale daune produsă din culpa altui șofer”, a explicat Președintele A.S.F.

Domnul Nicu Marcu a mai declarat că nemulțumirile păgubiților RCA pot fi rezolvate eficient și prin intermediul SAL-Fin – Entitatea de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Financiar non-bancar. ”Soluționarea alternativă a generat rezultate foarte bune. În proporție de peste 80% dintre litigii au fost soluționate în favoarea consumatorilor. Cu alte cuvinte, oamenii și-au primit banii. Ne-am propus să promovăm susținut acest serviciu întrucât reprezintă o soluție viabilă pentru consumatori”, a încheiat Președintele Nicu Marcu.

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.