Informație de presă

În urma articolului ‘’Din 540 de angajați ai CSA, CNVM și CSSPP după comasare au mai “rămas’’ 856’’ publicat în Ziarul Financiar, azi, 22 iulie 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară face următoarele precizări:

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) dorește să informeze publicul asupra următoarelor aspecte certe:

 

1. În actuala structură, ASF nu are și nici nu va avea 856 de angajați;

 

2. La data de 1 iulie 2013, ASF număra 627 de angajați (posturi bugetate), față de 560 de persoane la finalul lunii mai. Din cei 627 de angajați, la finalizarea procesului de organizare vor rămâne mai puțini salariați decât la momentul preluării integrale a angajaților fostelor Comisii de Supraveghere  (în conformitate cu obiectivul afirmat al ASF de a reduce până la 31 decembrie 2013 personalul  cu până la 15%).

 

3. Bugetul rectificat al ASF, care va fi aprobat după data de 1 august, va reflecta cheltuieli cu personalul,  inferioare celor rezultate din comasarea fostelor 3 Comisii de Supraveghere.

 

4. Creșterea TEMPORARĂ de personal (în iunie și iulie) este determinată în principal de:

  

I. Faptul că prin comasarea fostelor Comisii, Autoritatea de Supraveghere Financiară a devenit o instituție care depășește 500 de salariați, și potrivit legii, a fost necesară înființarea următoarelor noi servicii (obligatorii în urma depășirii pragului de 500 de angajați):

  • serviciul de sănătate și securitate a muncii
  • serviciul de protecție a informațiilor clasificate

 

 II. Faptul că noua structură prevede o formă mai complexă de supraveghere,  ASF a înființat o direcție de supraveghere integrată și o direcție de analiză, studii și publicații.

 

Creșterea temporară de 67 de angajați reflectă înființarea serviciilor obligatorii, dar nu afectează obiectivul ASF de reducere a numărului de salariați  până la 31 decembrie 2013,  ca urmare a procesului de reevaluare a personalului anterior înființării Autorității.

 

Potrivit legii, ASF a avut obligația de a prelua integral salariații celor 3 entități. Procesul de implementare a noii organigrame ASF include reevaluarea personalului preluat, iar finalizarea evaluării va conduce la identificarea excedentului de personal și la disponibilizarea lui.

 

ASF a anunțat, în data de 4 iulie 2013, că strategia de implementare a politicii de organizare și resurse umane, care presupune flux de personal în dublu sens (recrutare și restructurare), este o chestiune de organizare internă și că nu dorește interpretarea unor situații intermediare drept finale, detaliile de interes către public urmând să fie anunțate potrivit calendarului formulat.

 

22 iulie 2013