• Home Press Releases
    Conferinţa Internaţională “Rolul pieţelor financiare non-bancare în creşterea economică”

Conferinţa Internaţională “Rolul pieţelor financiare non-bancare în creşterea economică”

Bucureşti, 7 mai 2015 - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia Generală a Economiştilor din România (AGER) anunţă Conferinţa Internaţională “Rolul pieţelor financiare non-bancare în creşterea economică, un eveniment organizat în parteneriat cu Academia de Studii Economice în data de 28 mai 2015, în Aula Magna a ASE.
 
În cadrul lucrărilor conferinţei, care se vor desfășura sub egida “Zilele ASF”,  vor fi dezbătute teme relevante referitoare la dezvoltarea pieţelor financiare non-bancare şi va fi analizat impactul pe care acestea îl au în generarea creşterii economice. La conferință sunt invitaţi să participe reprezentanți ai autorităţilor și ai instituţiilor de reglementare a domeniului financiar – atât la nivel local, cât şi la nivel internaţional, membri ai comunităţii academice şi de cercetare, precum şi reprezentanţi ai piețelor financiare non-bancare – piaţa de capital, asigurări şi pensii private.
 
Conferinţa va avea şi o secţiune dedicată prezentărilor ştiinţifice, în care vor fi susţinute lucrări - a căror temă priveşte dezvoltarea sectorului financiar - în cadrul a patru paneluri: Stabilitate financiară şi protecţia consumatorului, Piaţă de capital, Asigurări – reasigurări, Pensii private.
 
Autoritatea va organiza începând din acest an, sub conceptul “Zilele ASF”, evenimente în cadrul cărora vor fi dezbătute direcţiile de evoluţie a pieţelor financiare non-bancare şi vor fi identificate soluţii pentru armonizarea acestora cu abordările existente la nivel european.
 
Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi pe pagina conferinţei – www.asfconference.ro.
 
********
Despre ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România.

Înfiinţată în 2013 prin preluarea 
și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere pe trei pieţe care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Mai multe informații puteți găsi pe www.asfromania.ro.