CSA face apel la posesorii de autovehicule pentru verificarea politelor in CEDAM

Comisia de Supravegere a Asigurarilor (CSA) face apel la proprietarii de autovehicule, posesori de poliţe de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), să verifice existenţa în baza de date CEDAM a informaţiilor privind poliţele RCA curente.

Baza de date CEDAM poate fi accesată prin Internet la adresa http://cedam.csa-isc.ro *, pentru verificare fiind necesară introducerea numărului de înmatriculare sau a seriei de caroserie, precum şi a unei date la care se verifică existenţa poliţei RCA. În situaţia în care aceştia nu se regăsesc în baza de date sau informaţiile rezultate în urma interogării nu corespund situaţiei reale, asiguraţii sunt rugaţi să se adreseze societăţii de asigurare care a emis poliţa sau intermediarilor – agent sau broker de asigurare – prin care au încheiat asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto şi să solicite introducerea informaţiilor sau corecţia acestora, după caz.

Persoanele care nu dispun de acces la Internet au posibilitatea de a verifica dacă figurează în baza de date CEDAM ca fiind asiguraţi adresându-se societăţii de asigurare care a emis poliţa RCA sau Serviciului Informare şi Relaţii Publice din cadrul Comisiei de Supravegere a Asigurărilor la telefon: 021.316.78.80, 021.316.78.81 - interior 221 sau, direct, la 021.316.78.62.

 

* în prezent baza de date CEDAM a fost preluată și este gestionată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), interogarea polițelor RCA fiind disponibilă AICI.