• ro
  • en

Tendințe și riscuri pe piețele financiare locale și internaționale

București, 22 octombrie 2020 - Raportul săptămânal de tendințe și riscuri pe piețele financiare, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, reprezintă o radiografie a evoluției principalilor indicatori macroeconomici și a indicilor bursieri, la nivel local și global.

Documentul reliefează, totodată, și principalele evenimente financiare ale săptămânii, dinamica prețurilor mărfurilor, tranzacționate pe bursele de profil, precum și cele mai recente date statistice disponibile.

Raportul scoate în evidență un aspect important și anume că, începând din luna aprilie a acestui an și până în prezent, se poate discuta despre o revenire a burselor de acțiuni internaționale, după ce în martie acestea au înregistrat o deteriorare semnificativă din cauza pandemiei COVID-19. Pe piața bursieră locală, volatilitatea ridicată declanșată de infecțiile cu SARS-CoV-2 a început să se diminueze semnificativ. Astăzi putem spune că volatilitățile indicilor Bursei de Valori București s-au redus, iar regimul acestora rămâne deocamdată unul mediu spre scăzut.

Pe de altă parte, în luna septembrie a anului 2020, fondurile locale de investiții au înregistrat subscrieri în valoare de aproximativ 448 milioane lei, în timp ce valoarea răscumpărărilor s-a situat la un nivel de circa 405 milioane lei.

Mai multe detalii despre riscurile și tendințele săptămânii pe piețele financiare găsiți în edi'ia nr. 42/ 21.10.2020 - Raportul Tendințe și riscuri pe piețele financiare locale și internaționale, ce poate fi accesat AICI .