Mesajul Vicepreședintelui ASF, domnul Gabriel Grădinescu, cu prilejul listării obligațiunilor emise de CEC Bank

 

Îmi face o deosebită plăcere să particip la acest eveniment organizat de Bursa de Valori București, care marchează listarea obligațiunilor corporative emise de CEC Bank, un prim demers relevant de finanțare a acestei bănci de tradiție pentru români prin mecanismele pieței de capital.

Totodată, mă bucur că decizionalii CEC Bank au dorit ca banca să fie accesibilă românilor direct pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București.

Colegii mei din Autoritate au lucrat intens pentru a emite cu celeritate certificatul de înregistrare necesar admiterii la tranzacționare a obligațiunilor emise de CEC Bank. Aceste instrumente financiare vor contribui la asigurarea resurselor instituției de credit pentru a continua să sprijine antreprenorii să acționeze în multiple sectoare din economie.

Într-adevăr este o zi festivă pentru CEC Bank. Ne aflăm în fața unei listări la bursă a două emisiuni de obligațiuni corporative, în lei și respectiv euro, în valoare cumulată de peste 650 milioane lei. Sperăm să urmeze și alte evenimente similare de accesare treptată a tuturor palierelor bursei locale. Vă asigur că veți găsi permanent un sprijin în Autoritate în tot ceea ce vă propuneți pe piața de capital locală.

Prin comportamentul dvs. și deciziile de guvernanță corporativă de deschidere a băncii către publicul larg, veniți în întâmpinarea investitorilor care doresc să aibă o expunere mai mare pe sectorul bancar local.

În ceea ce privește BVB, pentru anul 2023 ne propunem să continuăm cooperarea cu grupul dvs., să construim sustenabil pe bazele deja create în interesul dezvoltării pieței de capital locale.

Spor la tranzacționare și mult succes !

 

 17.02.2023