Informare de presă: A.S.F. organizează Caravana PAD 2022

București, 17 octombrie 2022Autoritatea de Supraveghere Financiară desfășoară în luna octombrie 2022 (numită la nivel internațional și Luna asigurărilor de locuințe) a VI-a ediție a Caravanei PAD, care are ca obiectiv principal creșterea nivelului de conștientizare cu privire la rolul și utilitatea asigurării obligatorii PAD împotriva celor trei dezastre naturale prevăzute de lege: cutremur, alunecare de teren și inundație.

Anul acesta, Caravana va parcurge, în perioada 17 – 21 octombrie 2022, două trasee naționale, cu opriri în diferite reședințe de județ pentru a avea un dialog cu autoritățile locale – reprezentanți ai consiliilor județene, ai primăriilor localităților din județele traversate și ai altor autorități publice locale, în vederea furnizării informațiilor utile privind asigurarea PAD.

Primul traseu va străbate orașele: Bacău, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Fălticeni, Piatra Neamț și Buzău, iar cel de-al doilea va trece prin: Giurgiu, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Focșani și Slobozia.

Pe parcursul întâlnirilor, reprezentanții A.S.F., alături de specialiști ai PAID și UNSAR, vor interacționa direct cu participanții, prezentându-le mecanismul de funcționare a asigurării PAD, riscurile pe care aceasta le acoperă, care sunt excluderile, ce trebuie făcut în cazul unei daune etc.

Luna octombrie a fost asociată, la nivel mondial, cu lupta împotriva dezastrelor naturale încă din anul 2009, când Adunarea Generală ONU a desemnat 13 octombrie drept Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

 

 

********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.