Informare de presă: Programele de educație financiară ale A.S.F., derulate în cadrul Global Money Week, au atras mii de copii și tineri

București, 4 aprilie 2022Peste 6.300 de elevi și studenți s-au înscris în cadrul acțiunilor derulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu ocazia Global Money Week – GMW (21-27 martie 2022).

Evenimentele organizate de A.S.F. au urmărit, printre altele, creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța educației financiare atât la nivelul profesorilor, cât și la nivelul elevilor și studenților, dar și îmbunătățirea accesului copiilor și tinerilor la noțiuni și informații ce privesc piețele financiare.

Pe lângă programele și acțiunile de educație financiară consacrate, pe care A.S.F. le derulează în mod tradițional în cadrul GMW, în acest an au fost consemnate trei premiere: organizarea Olimpiadei A.S.F. - un concurs național de educație financiară, dedicat tuturor elevilor aflați în acest an școlar în clasa a XI-a, lansarea Start4Life - un program de educație financiară dedicat copiilor și tinerilor aflați în centrele de plasament, precum și Maratonul online de educație financiară 24/24.

Olimpiada A.S.F. a avut prima etapă pe data de 26 martie 2022, iar până pe 11 aprilie vor avea loc etapele finale în urma cărora vor fi desemnați câștigătorii. Start4Life a debutat cu un seminar de training cu lectorii ce vor susține cursurile în cadrul acestui program de educație financiară, care va începe efectiv în perioada următoare. În cadrul Maratonului de educație financiară, care a avut loc pe 24 martie, A.S.F. a postat pe pagina de Facebook 24 de ore din 24 informații pe teme care vizează cele trei piețe supravegheate de Autoritate (piața pensiilor private, piața de capital și piața asigurărilor), care au ajuns la peste 16.000 de persoane.

Educația financiară, care va fi celebrată în fiecare an pe data de 11 aprilie, conform unei legi adoptate recent de Camera Deputaților, reprezintă un pilon important pe care se sprijină dezvoltarea pieței financiare non-bancare.

 

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.