Începe Olimpiada ASF, un concurs național de educație financiară!

București, 7 martie 2022 - Autoritatea de Supraveghere Financiară lansează, în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), concursul național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor aflați în acest an școlar în clasa a XI-a.

Concursul este structurat în trei etape și se va desfășura online în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022, prima etapă fiind programată în data de 26.03.2022, în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional Global Money Week 2022.

Înscrierea la Olimpiada ASF va avea loc în intervalul 8 – 15 martie 2022, iar mai multe detalii despre regulamentul concursului și despre modalitatea de participare pot fi regăsite aici.

Participarea la Olimpiada ASF presupune autentificarea participanților la platforma Zoom și la platforma Kahoot, pe bază de user și cod de înscriere, care vor fi furnizate de către organizatori. Elevii înscriși vor răspunde, în fiecare etapă, unui test grilă format din 20 întrebări, iar câștigătorii vor fi premiați.

Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor. Este important ca ei să cunoască în mod corect piața financiară non-bancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea lua decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu la nivelul societății.

 

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.