• Acasa Discursuri/ Prezentări/ Interviuri
    Mesajul transmis de Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, în deschiderea lucrărilor Congresului Camerei Auditorilor Financiari din România, București, 29 octombrie 2021

Mesajul transmis de Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, în deschiderea lucrărilor Congresului Camerei Auditorilor Financiari din România, București, 29 octombrie 2021

Stimate domnule Președinte Adrian Popescu,

Onorată asistență, Doamnelor și domnilor,    

Apreciez faptul că ați decis organizarea Congresului Camerei Auditorilor Financiari (CAFR) din România în jurul unei teme de actualitate – modernizarea acestei profesii atât de importante în contextul provocărilor recente. Traversăm o perioadă dificilă și trebuie să facem cu toții eforturi să o depășim, iar preocuparea de a ne adapta și de a ne reinventa pentru a face față oricărui context complicat, aflat în permanentă schimbare, trebuie să fie una centrală.

Consider că este important să avem un corp solid de auditori, cu o conduită etică și profesională de înaltă ținută, pentru că acesta va fi astfel garantul unei evoluții corecte, sănătoase și sustenabile a mediului de afaceri autohton. De asemenea, activitatea dumneavoastră are un impact deosebit și în ceea ce privește interesul public general. Nu în ultimul rând, pentru a reuși în această direcție este important și rolul de formator asumat de Camera Auditorilor Financiari din România, esențial în a menține ridicate standardele acestei profesii.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare sunt implicate - după cum probabil știți- în demersuri care vizează atât educația financiară timpurie cât și educația la vârstă adultă, precum și formarea profesională de tip continuu.

Doresc de asemenea să îmi exprim aprecierea pentru calitatea colaborării dintre Autoritate și Camera Auditorilor Financiari din România, mai ales în cadrul comitetului de lucru comun, și sper ca aceasta să se păstreze și pe mai departe.

Vă mulțumesc și urez succes dezbaterilor ce vor avea loc în cadrul Congresului CAFR!