• Acasa Exerciții BSR
    ASF ȘI EIOPA AU DECIS AMÂNAREA EXERCIȚIULUI BSR, PROGRAMAT ANUL ACESTA, CA URMARE A CONTEXTULUI GENERAT DE PANDEMIA COVID-19

ASF ȘI EIOPA AU DECIS AMÂNAREA EXERCIȚIULUI BSR, PROGRAMAT ANUL ACESTA, CA URMARE A CONTEXTULUI GENERAT DE PANDEMIA COVID-19

București, 1 aprilie 2020 Având în vedere circumstanţele speciale generate de pandemia de COVID-19, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Autoritatea Europeană privind Asigurările şi Pensiile Ocupaţionale (EIOPA) au decis să amâne demararea exerciţiului de evaluare a activelor şi pasivelor (BSR - Balance Sheet Review) în sectorul asigurărilor din România.

Exerciţiul a fost iniţial programat pentru al doilea semestru al anului 2020. 

Asigurătorii trebuie să îşi concentreze eforturile pe monitorizarea şi evaluarea impactului pandemiei de COVID - 19 şi să asigure continuitatea afacerilor, având în vedere că ar putea fi confruntaţi cu serie de dificultăţi în creștere în viitorul apropiat ca urmare a condiţiilor de piaţă dificile. 

Cu toate acestea, evaluarea independentă a activelor şi pasivelor pe piaţa asigurărilor din România rămâne o prioritate, în scopul creşterii transparenţei privind solvabilitatea şi situaţia financiară a societăţilor de asigurări din România. Un nou moment de referinţă pentru datele din bilanţ utilizate în această evaluare şi calendarul revizuit al exerciţiului vor fi comunicate în timp util.

*********

Despre A.S.F.

A.S.F .este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.