Informare de presă - Cartea Verde a Academic Fin Hub, punte de legătură între mediul academic și angajatori

București, 17 mai 2021Autoritatea de Supraveghere Financiară lansează Cartea Verde a Academic Fin Hub, un document care reunește idei și principii ce constituie punți de legătură între comunitatea academică și mediul de afaceri, ce au ca scop optimizarea nevoilor din piața muncii cu oferta educațională.

Documentul a fost cristalizat în urma unei întâlniri în format online, organizată de către A.S.F., între reprezentanți la nivel înalt ai mediului academic și cei ai piețelor financiare non-bancare.

Subiectele, care au fost dezbătute în cadrul întâlnirii, au vizat teme strategice și operaționale privind oferta educațională a mediului universitar, decalajul existent între ofertă și cererea de capital uman formulată de angajatori, acțiunile desfășurate de universități și angajatori pentru reducerea decalajului existent și direcțiile viitoare de colaborare.

Propunerile din acest document au scopul de a modela și dezvolta viitorul tinerilor studenți și de a contribui, prin aceasta, la dezvoltarea și stabilitatea pieței financiare.

Întărirea parteneriatului universități-angajatori și identificarea unor soluții concrete pentru calibrarea ofertei mediul academic cu cererea de resurse umane, formulată de mediul antreprenorial și corporatist, reprezintă piloni strategici pentru construirea unei Românii prospere și educate.

Cartea Verde a Academic Fin Hub poate fi consultată aici.

 

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.