România, premiată pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor

Bucureşti, 3 mai 2017 – România a fost premiată de către Child and Youth Finance International (CYFI), la categoria CYFI Country Award, pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor, care au avut ca principal obiectiv diminuarea excluziunii financiare.

Distincţia a fost oferită în cadrul Global Inclusion Awards 2017, eveniment care s-a desfăşurat în seara zilei de 3 mai a.c., la Berlin, sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Germane a G20.

 abc       Ţara noastră a fost nominalizată la această categorie, din regiunea Europa și Asia Centrală, alături de Azerbaijan, Georgia, Letonia și Rusia.  
Includerea României pe această listă vine ca urmare a implementării proiectelor şi programelor, în domeniul educaţiei financiare, derulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), de Banca Naţională a României (BNR) şi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

 “Această distincţie, care ne onorează foarte mult, reprezintă o recunoaştere a calităţii proiectelor dezvoltate la nivel de ţară, printre care se remarcă şi cele iniţiate de ASF în ultimii ani. Ne bucurăm că, alături de Banca Naţională a României şi de Ministerul Educaţiei Naţioanle, contribuim la fundamentarea unor direcţii strategice în domeniul educaţiei, cu efecte benefice pe termen lung” a declarat domnul Cornel Coca Constantinescu, Prim–Vicepreşedintele ASF, prezent la ceremonia de înmânare a premiului.

 


La acest eveniment au participat şi Ambasadorul României la Berlin, Excelenţa Sa domnul Emil Hurezeanu, precum şi domnul Bogdan Puşcaş, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Educația financiară reprezintă o prioritate strategică pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, care derulează o serie de programe în acest domeniu, ce se desfășoară la nivel naţional, atât în învăţământul gimnazial, liceal, cât şi în cel universitar.

Child and Youth Finance International este o organizaţie non-profit fondată în Amsterdam care își propune să îmbunătăţească gradul de incluziune financiară și educația pentru integrarea în economie a copiilor și a tinerilor, astfel încât fiecare copil, la absolvirea școlii primare, să aibă cunoștințe financiare și să fie capabil să-și administreze un cont de economii. Lansată în 2012, mișcarea globală CYFI adresată tinerilor s-a extins în mai mult de 140 de țări din întreaga lume.

 

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.