ASF a publicat „Ghidul pentru consumatori - Carpatica Asig”

Bucureşti, 29.07.2016 – Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe www.asfromania.ro ghidul destinat clienților și păgubițiilor Carpatica Asig, societate de asigurări căreia i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare ca urmare a constatării insolvenţei. Publicaţia include un set de întrebări şi răspunsuri pentru situaţii cu care se pot confrunta cei care dețin o poliță la societatea Carpatica Asig sau cei care au suferit o daună provocată de un asigurat al societății.  

Printre cele mai importante teme prezentate în cadrul ghidului se numără: măsurile de protecție pentru consumatori în cazul declarării falimentului Carpatica, valabilitatea polițelor de asigurare încheiate la Carpatica, rolul Fondului de Garantare a Asiguraților, termenele pe care asiguraţii/păgubiţii Carpatica Asig trebuie să le aibă în vedere etc.  

De asemenea, consumatorii pot afla care sunt paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a recupera creanţa de asigurare, cum poate fi denunţată o poliţă încheiată la Carpatica Asig şi cum trebuie formulată o cerere către FGA.

Ghidul, care poate fi consultat pe site-ul ASF - AICI,  face parte din seria de proiecte iniţiate de către ASF care sunt menite să contribuie la o mai bună informare şi protecţie a consumatorului de servicii financiare non-bancare.

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro