Precizări privind proiectul Legii RCA

Bucureşti, 7 aprilie 2016 - Faţă de unele poziţii reflectate în mass-media cu privire la proiectul Legii RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) doreşte să facă următoarele precizări:

Consiliul ASF şi-a însuşit şi a aprobat, fără să intervină pe fond, propunerile Grupului de lucru referitoare la armonizarea proiectului Legii RCA cu observaţiile sustenabile ale operatorilor din piaţă, care au întrunit acordul majorităţii covârşitoare a participanţilor.

La întâlnirile Grupului de lucru au participat reprezentanţi ai asigurătorilor, ai brokerilor de asigurare, ai asociaţiilor patronale din domeniul transporturilor, ai producătorilor, importatorilor şi reparatorilor auto.

ASF a retrimis propunerea către Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României, care a fost iniţiatorul acestui proiect de lege.

Menţionam că ASF nu are drept de iniţiativă legislativă, propunerile sale de acte normative fiind preluate de către Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, sau de către Parlamentul României, prin Comisiile de buget-finanţe.

Această propunere este în continuare supusă amendamentelor rezultate din dezbaterea publică şi din dezbaterea parlamentară.

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.