Decizia Curții de Apel București în cazul domnului Tudor Baltă

București, 11 decembrie 2015 – Curtea de Apel București a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire, formulată de către domnul Tudor Baltă, a sentinței prin care aceeași instanță a dat câștig de cauză ASF în procesul salariilor compensatorii. Totodată, domnul Tudor Baltă a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 5.280,97 lei.

Pe data de 9 aprilie 2015, Curtea de Apel  București a schimbat sentinţa dată de Tribunalul București respingând acţiunea reclamantului Tudor Baltă ca neîntemeiată în procesul având ca obiect acordarea a 20 de salarii compensatorii în valoare de 1.064.049 lei. Domnul Tudor Baltă a depus, la acea dată, la Curtea de Apel București, o cerere de revizuire a sentinței.

Autoritatea a fost reprezentată în faza apelului și a revizuirii de către societatea de avocatură Dragne și Asociații.

ASF are pe rol o serie de procese care au ca obiect acordarea de drepturi bănești compensatorii solicitate de o parte dintre membrii din conducerea fostelor Comisii de supraveghere a piețelor financiare non-bancare: CSA, CNVM și CSSPP.

 

*********

Despre ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România.

Înfiinţată în 2013 prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere pe trei pieţe care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Mai multe informații puteți găsi pe www.asfromania.ro.