Facebook LinkedIn

PROIECT HOTĂRÂRE pentru aprobarea numărului de autoturisme necesare desfăşurării activităţilor specifice Autorității de Supraveghere Financiară

Textul integral al proiectului este disponibil AICI. Citiți AICI Nota de prezentare a proiectului.

Propunerile și observațiile se vor trimite la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până cel târziu în data de  31 ianuarie 2019.

PRECIZARE

ASF are în proprietate, la momentul actual, un număr de 31 de autoturisme (dintre care unul este defect, fără drept de circulație pe drumurile publice).

Acest număr de autoturisme a fost stabilit, conform nevoilor Autorității, în condițiile art. 1 alin. (4) din Ordonanței Guvernului nr. 80/2001, privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile şi instituţiile publice, în forma anterioară celei modificate prin O.G. nr. 16/2018, conform căreia instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii aveau dreptul să își stabilească prin normative proprii nivelul cheltuielilor de protocol și a celor cu dotarea cu autoturisme.

Potrivit O.G. nr. 16/2018, „Numărul de autoturisme pentru activităţile specifice desfăşurate de unele instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale, întreprinderi publice, cu excepţia celor înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale sau la care acestea deţin acţiuni/participaţii majoritare, după caz, precum şi de unele institute naţionale de cercetare dezvoltare se aprobă prin hotărâre a Guvernului."

În aceste condiții, prin demersul inițiat, ASF nu intenționează achiziția de noi autoturisme, ci alinierea la noile prevederi legislative, în vederea acoperirii necesarului de nevoi de transport pentru realizarea obiectului său de activitate (supraveghere, control, afaceri externe și relații internaționale, activități curente ale autorității).