Facebook LinkedIn

PROIECT REGULAMENT pentru modificarea şi completarea Regulamentului ASF nr.3/2016 privind criteriile aplicabile și procedura pentru evaluarea prudențială a achizițiilor și majorărilor participațiilor la entitățile reglementate de ASF

 

Art. I. – Regulamentul Autorității de Supraveghere Financiară nr.3/2016 privind criteriile aplicabile și procedura pentru evaluarea prudențială a achizițiilor și majorărilor participațiilor la entitățile reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 251 din 5 aprilie 2016, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 2 alineatul (1), litera a) va avea următorul cuprins:  „a) potenţialilor achizitori și acționarilor semnificativi din cadrul societăților de servicii de investiții financiare, societăților de administrare a investițiilor, administratorilor fondurilor de investiții alternative, contrapărții centrale, societăților de asigurare și/sau reasigurare și vehiculelor investiționale;” ........ .


Descarcă AICI textul integral al proiectului de regulament. Citește AICI Nota de fundamentare. 

Propunerile și observațiile pe marginea proiectului pot fi comunicate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până cel târziu în data de 10 octombrie 2017.

Citește  AICI  Ghidul comun emis de Comitetul Autorităților Europene EIOPA – EBA – ESMA privind evaluarea prudențială a achizițiilor și majorarea participațiilor calificate în sectorul financiar