Facebook LinkedIn

PROIECT de Regulament pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Proiectul de regulament are în vedere modificarea și completarea unor acte normative, respectiv a Regulamentului CNVM nr.1/2006, a Regulamentului CNVM nr.13/2005, a Regulamentului CNVM nr.32/2006, a Regulamentului CNVM nr.6/2009 și a Regulamentului CNVM nr.5/2010.

Proiectul de regulament vizează  în principal implementarea unor prevederi ale Standardelor europene de procesare a evenimentelor corporative (”Market Standards for Corporate Actions Processing”).

Aceste standarde au fost realizate la nivel european de către grupul ”Corporate Actions Joint Working Group” (CAJWG), format din experți din industrie, reprezentanți ai unor entități cum ar fi emitenți, infrastructuri de piață (depozitari centrali, sisteme de plată, bănci, contrapărți centrale, burse) și investitori, fiind aprobate de asociații europene. Standardele, precum și informații relevante despre acestea pot fi accesate la:  http://www.afme.eu/Divisions/Post-Trade/.

Respectarea standardelor europene pentru procesarea evenimentelor corporative reprezintă una din condiţiile aderării Depozitarului Central la platforma Target2Securities (T2S).

Proiectul de regulament vizează și modificarea unor prevederi ale Regulamentului CNVM nr. 1/2006 referitoare la fuziuni și divizări, precum și eliminarea unor dispoziții care vizau obligativitatea publicării în Buletinul ASF a unor rapoarte ale emitenților, respectiv a unei liste cu emitenții tranzacționați în cadrul unui sistem alternativ de tranzacționare.

Descarcă aici Proiectul de Regulament.

Propunerile și observaţiile cu privire la proiectul de regulament pot fi transmise la adresa de e-mail
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.până pe data de 21 mai 2015.