• Acasa Consumatori
    A.S.F. atrage atenția asupra faptului că în spațiul virtual, în special pe rețelele de socializare, au apărut tot mai frecvent pagini care conțin, în mod fraudulos, elemente de identitate vizuală aparținând unor entități autorizate de A.S.F.

A.S.F. atrage atenția asupra faptului că în spațiul virtual, în special pe rețelele de socializare, au apărut tot mai frecvent pagini care conțin, în mod fraudulos, elemente de identitate vizuală aparținând unor entități autorizate de A.S.F.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția asupra faptului că în spațiul virtual, în special pe rețelele de socializare, au apărut tot mai frecvent pagini care conțin, în mod fraudulos, elemente de identitate vizuală aparținând unor entități autorizate de ASF.  Aceste pagini promovează mesaje înșelătoare prin intermediul cărora consumatorii sunt îndemnați să investească anumite sume de bani cu promisiunea unor câștiguri garantate. În momentul în care o persoană accesează link-ul din pagina fake, aceasta este direcționată către un formular de contact, unde ar trebui să-și lase datele de identificare pentru a fi apelată telefonic de un așa-zis consultant financiar.

ASF recomandă celor care doresc să facă investiții să fie foarte atenți atunci când accesează asemenea „oferte”. Pentru a vă informa cu privire la ofertele de investiții intrați doar pe pagina web oficială a entității pe care are o aveți în vedere.

Rețineți că, în România, promovarea serviciilor şi activităţilor de investiţii prin intermediul unor furnizori de tip „call center" este interzisă și este calificată drept infracțiune.

Nu accesați link-urile oferite pe paginile de pe rețelele de socializare, chiar dacă poate par legitime - acestea vă pot redirecționa către o pagina falsă, asemănătoare cu cea oficială.

Nu introduceți sub nicio formă datele cardului de debit/credit pe așa zise pagini de investiții ale unor firme care sunt prezente doar pe rețelele de socializare.

Dacă vreți să verificați veridicitatea informațiilor prezentate pe internet, căutați datele de contact oficiale ale entității în numele căreia este făcută oferta și sunați dumneavoastră pentru a vă informa.

Fiți prudenți în ceea ce privește ofertele de investiții care au randamente prea bune pentru a fi adevărate! Dezacordurile gramaticale și/sau scrierea cu greșeli de ortografie a anunțurilor de ofertă indică faptul că acestea sunt false.

Dacă ați fost victima unei înșelătorii, anunțați imediat poliția și raportați problema și către ASF. Găsiți AICI modalitatea de raportare către Autoritatea de Supraveghere Financiară.