• Acasa Rapoarte
    Consultare publică privind îndrumările EIOPA referitor la includerea scenariilor pentru riscuri asociate schimbărilor climatice în ORSA

Consultare publică privind îndrumările EIOPA referitor la includerea scenariilor pentru riscuri asociate schimbărilor climatice în ORSA

 

EIOPA a elaborat, în aprilie 2021, Opinie privind supravegherea folosirii scenariilor pentru riscurile de modificări climatice în ORSA (Own Risk and Solvency Assessment). În urma observațiilor primite în cadrul consultării publice privind respectiva Opinie, EIOPA a revenit cu îndrumări suplimentare privind evaluarea materialității în contextul modificărilor climatice. Aceste îndrumări au fost lansate în consultare publică până la data de 10 februarie 2022.

EIOPA intenționează ca, prin intermediul acestor îndrumări, să vină în sprijinul societăților de asigurare, oferindu-le posibilitatea de a aborda riscurile legate de schimbările climatice, inclusiv pe baza unor exemple practice.

Forma finală a îndrumărilor este așteptată în luna iunie 2022, după integrarea feedback-ului primit din partea respondenților la consultare. Aceste îndrumări sunt opționale, nu sunt un instrument de convergență în sensul Regulamentului EIOPA , societățile având libertatea de a explora și alte abordări pentru a analiza riscurile asociate modificărilor climatice.

În contextul recomandărilor emise de ASF în atenția participanților la piața financiară și consultanților financiari în vederea prezentării informații specifice cu privire la abordările în ceea ce privește integrarea riscurilor legate de durabilitate și luarea în considerare a efectelor negative asupra durabilității, societățile de asigurare din România sunt invitate să contribuie la consultarea publică accesând următorul link:

https://www.eiopa.europa.eu/document-library/consultation/consultation-application-guidance-running-climate-change-materiality-0.