INFORMARE DE PRESĂ - Atenție la entități neautorizate!

Odată cu lansarea noii versiuni a site-ului oficial al A.S.F., autoritatea a dezvoltat și o secțiune dedicată problematicii entităților neautorizate, menită să răspundă unor probleme întâmpinate de investitorii sau potențialii investitori din România.

Scopul principal al acestui demers este combaterea fenomenului Forex generat de entitățile neautorizate, secțiunea fiind, în același timp, o platformă de notificare a A.S.F. de către investitori în legătură cu entitățile care nu se regăsesc în Registrul A.S.F., dar care intră sub incidența Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Secțiunea, denumită ”Atenție la entități neautorizate!”, prezintă cele mai întâlnite practici utilizate de entitățile neautorizate, precum și alte informații utile. De asemenea, pagina web prezintă recomandări privind pașii ce trebuie parcurși în cazul în care un investitor/potențial investitor a fost contactat sau a utilizat serviciile unei astfel de entități care nu se regăsește în Registrul A.S.F., precum și informații referitoare la firmele de investiții din statele membre sau statele terțe care pot opera legal în România.

Pentru a facilita comunicarea cu investitorii, A.S.F. pune la dispoziție un formular pe care aceștia îl pot completa cu informațiile pe care le dețin privind entitățile neautorizate care prestează activități în domeniul pieței de capital, o adresă de email dedicată (Entități.Neautorizate@asfromania.ro), precum și un număr de telefon direct (021.659.60.51).

Demersul de dezvoltare a acestei secțiuni se circumscrie obiectivului major al A.S.F. de creștere a nivelului de încredere a investitorilor în entitățile reglementate și în produsele financiare comercializate de acestea.