Facebook LinkedIn

PROIECT NORMĂ pentru aplicarea Ghidului ESMA privind accesul unui depozitar central la fluxurile de tranzacții ale contrapărților centrale și ale locurilor de tranzacționare și a Ghidului ESMA privind normele și procedurile în cazul insolvenței parti.....


Art. I.
– Regulamentul Autorității de Supraveghere Financiară nr.3/2016 privind criteriile aplicabile și procedura pentru evaluarea prudențială a achizițiilor și majorărilor participațiilor la entitățile reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 251 din 5 aprilie 2016, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 alineatul (1), litera a) va avea următorul cuprins:
„a) potenţialilor achizitori și acționarilor semnificativi din cadrul societăților de servicii de investiții financiare, societăților de administrare a investițiilor, administratorilor fondurilor de investiții alternative, contrapărții centrale, societăților de asigurare și/sau reasigurare și vehiculelor investiționale;” .... . 


Descarcă AICI textul integral al proiectului de normă. Citește AICI Nota de fundamentare. 
Propunerile și observațiile pe marginea proiectului pot fi comunicate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  până cel târziu în data de 19 octombrie 2017.