Facebook LinkedIn

Proiect de Regulament privind organizarea și funcționarea Entității de Soluţionare Alternativă a Litigiilor (SAL-FIN) în domeniul financiar nebancar

Art. 1 - (1) Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nebancar, denumită în continuare SAL-FIN, este constituită în baza Ordonanţei Guvernului nr. 38/2015 privind privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi, denumită în continuare OG nr. 38/2015, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 654 din 28.08.2015 şi oferă soluționarea unui litigiu printr-o procedură SAL și funcționează exclusiv în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.). SAL-FIN este organizată şi funcţionează potrivit prezentului regulament și a procedurilor specifice subsecvente.
(2)SAL-FIN are misiunea de a organiza şi soluţiona, prin proceduri SAL, litigiile dintre consumatori, astfel cum aceştia sunt definiţi prin art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi entitățile autorizate, reglementate și/sau supravegheate de către A.S.F., după caz, denumite în continuare comercianţi.

Descarcă AICI proiectul de regulament. Citeşte AICI nota de fundamentare.

Propunerile și observațiile pe marginea proiectului de regulament pot fi comunicate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până cel târziu în data de 29 noiembrie 2015.