Facebook LinkedIn

Informare de presă - Precizări ale Vicepreședintelui A.S.F. domnul Cristian Roșu

 

București, 22 iunie 2020 - Având în vedere faptul că în spațiul public au fost vehiculate și promovate, în repetate rânduri, informații cu privire la o presupusă legătură de rudenie între domnul Cristian Roșu și domnul Liviu Dragnea, Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) face următoarele precizări:

„În ultima perioadă au fost prezentate în mod repetat informații nereale despre existența unei legături de rudenie între mine și domnul Liviu Dragnea, aspect care ar fi contribuit la desemnarea mea în poziția de Vicepreședinte al A.S.F.  Între mine și domnul Liviu Dragnea nu există nicio legătură de rudenie, acest lucru fiind foarte ușor de verificat de către orice instituție media. Nu am, de asemenea, nicio legătură de rudenie cu vreo altă persoană care activează în mediul politic.

Doresc să precizez faptul că, așa cum este menționat și în CV-ul meu, am o experiență de peste 20 de ani în piața financiară, atât non-bancară, cât și bancară, ceea ce îmi conferă argumente profesionale solide pentru exercitarea funcției pe care o ocup în prezent. Experiența mea profesională recentă include și o perioadă de peste cinci ani petrecuți în domeniul asigurărilor – reasigurărilor, unde am ocupat funcții de management.

În acest context, adresez rugămintea celor care transmit informații în legătură cu acest subiect să se documenteze temeinic și să nu promoveze în spațiul public informații neverificate și neadevărate.

Nu sunt o persoană care să nu accepte criticile, în cazul în care acestea sunt reale și constructive. Însă nu cred că este normal ca, în repetate rânduri, să fiu subiectul și ținta unor articole și reportaje construite pe informația falsă conform căreia aș fi rudă cu domnul Liviu Dragnea, iar acest lucru ar fi contribuit la promovarea mea profesională”.

 

*********

Despre A.S.F.

A.S.F. este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.