Facebook LinkedIn

Comunicat de presă referitor la modificarea Regulamentului privind veniturile Autorității

București, 5 iunie 2019 - Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în ședința de astăzi, modificarea și completarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile ASF.

Modificările vizează, în general, alinierea politicii de taxe și comisioane la noile prevederi legislative în domeniul piețelor financiare. 

Principala schimbare se referă la reducerea cotei percepute de ASF din valoarea contribuțiilor brute încasate de administratorii  fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II), prevăzută la lit. c) de la punctul 1 din Anexa nr. 2 a Regulamentului, de la 0,3% la 0,25%.

Regulamentul nr. 16/2014 va fi publicat pe site-ul ASF (www.asfromania.ro), în consultare publică, pentru o perioadă de 10 zile.

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.