Facebook LinkedIn

Demararea exercițiului de evaluare a activelor și pasivelor pentru sectorul asigurărilor din România, în a doua jumătate a anului 2020

Bucureşti, 2 iulie 2020 – Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF) și Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) anunță demararea exercițiului de evaluare a activelor și pasivelor pentru sectorul asigurărilor din România, în al doilea semestru al anului 2020. Exercițiul a fost amânat anterior (detalii AICI), având în vedere circumstanțele speciale generate de pandemia de COVID-19. Noua dată de referință pentru activele și pasivele auditate este 30 iunie 2020 iar exercițiul va fi lansat în al doilea semestru al anului 2020. Guvernanța exercițiului, măsurile de monitorizare și utilizarea de consultanți/auditori independenți vor rămâne neschimbate, urmând să se asigure ajustările necesare privind calendarul exercițiului.

Evaluarea independentă a activelor și pasivelor rămâne o prioritate pentru a spori transparența privind solvabilitatea și poziția financiară a societăților de asigurare din România.

 

*********

Despre A.S.F.

A.S.F .este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.