Facebook LinkedIn

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară - 10.09.2019

Bucureşti, 10 septembrie 2019 – În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

A)  Reglementare

Proiectul Normei privind Fondul de Garantare a Asiguraților - FGA (proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

B)  Autorizare

Numirea doamnei Eleonora Geamănu în funcția de conducător executiv (Director general) al societății Willis Tower Watson – Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. și aprobarea noii structuri organizatorice a societății;

Numirea domnului Virgil Adrian Zahan în calitate de membru al Consiliului de Administrație al SSIF Goldring S.A. și autorizarea actualizării obiectului de activitate al societății;

Modificarea, la solicitarea Bursei de Valori București, a Regulamentului de Organizare și Funcționare al BVB.*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.