Facebook LinkedIn

Evenimente

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, a participat la ceremonia oficială de admitere la tranzacționare a titlurilor de stat emise în cadrul programului FIDELIS, la sediul Bursei de Valori București

ZAZ04566 ZAZ04579 ZAZ04662 ​  

 

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, a participat, astăzi, 13 august 2020, la sediul Bursei de Valori București, la ceremonia oficială de admitere la tranzacționare a titlurilor de stat pentru populație, emise în cadrul programului FIDELIS.

“Încrederea populației în acest tip de instrumente financiare este în creștere, având în vedere faptul că nivelul subscrierilor aproape s-a triplat față de emisiunea anterioară, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun”, a declarat domnul Nicu Marcu.

Domnia sa a subliniat faptul că astfel de demersuri contribuie la dezvoltarea pieței de capital din România, obiectiv important și pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară.

“Avem cu Ministerul Finanțelor Publice un proiect comun, care va debuta în toamnă, finanțat de Uniunea Europeană, prin care, cu asistență acordată cu OECD, vom realiza “Strategia națională a pieței de capital”. Parteneri ne vor fi actorii din piața de capital, pe care ne dorim să o consolidăm și mai mult în urma acestui proces“, a mai declarat Președintele Autorității de Supraveghere Financiară.

Președintele a precizat că Autoritatea de Supraveghere Financiară va fi un partener al Bursei și că va sprijini întărirea poziției de piața emergentă, pe care piața de capital din România a obținut-o de curând.

“În mandatul meu mi-am propus să fiu un partener desăvârșit al instituțiilor statului, atât în relația cu Ministerul de Finanțe, cât și cu celelalte instituții din piața de capital. Vreau să dau garanția Ministerului de Finanțe și conducerii Bursei că îi vom sprijini de fiecare dată când ne vor cere ajutorul”, a declarat domnul Nicu Marcu.

Populația a subscris în perioada 15 iulie - 7 august titluri de stat Fidelis în lei și valută în valoare echivalentă a peste 2 miliarde lei, cea mai mare sumă atrasă prin programul Fidelis.