• Home Press Releases
    Comunicat de presă privind numirea Președintelui și a Prim-vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 4 iulie 2017 - Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României a adoptat, în şedinţa din data de 28 iunie 2017, hotărârea prin care domnul Leonardo Badea a fost numit în funcţia de Preşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) – membru executiv, iar domnul Ovidiu Răzvan Wlassopol a fost numit în funcţia de Prim-vicepreşedinte – membru executiv – al Consiliului ASF.

Anterior, domnii Leonardo Badea şi Ovidiu Răzvan Wlassopol au primit avizul favorabil pentru aceste funcţii din partea membrilor comisiilor pentru buget şi comisiilor economice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Domnul Leonardo Badea este licenţiat în Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de valori (1997) şi doctor în contabilitate. Între anii 2012-2016 a fost senator şi, din anul 2016, deputat în Parlamentul României şi Preşedinte al Comisiei de buget, finanţe, bănci din Camera Deputaţilor. În perioada 2008 – 2012 a fost Decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Valahia din Târgovişte. În prezent este conducător de doctorat la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor.

Totodată, domnul Leonardo Badea este membru în asociații profesionale și științifice internaționale precum: European International Business Academy (EIBA) și Centre D'Etudes sur le Developpement International et les Mouvements Economiques et Sociaux (CEDIMES). Domnul Badea este şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România.

Domnul Ovidiu Răzvan Wlassopol este licenţiat în Ştiinţele Comunicării (2005) şi Drept (2012) şi are un master în Drept financiar, bancar şi al asigurărilor (2015). Are o experienţă de 10 ani în domeniul pieţei de capital, fiind angajat din anul 2007 în cadrul fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi ulterior în cadrul ASF, unde a ocupat poziţiile de consilier al Comisarului CNVM şi de consilier al Vicepreşedintelui Sectorului Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare al Autorităţii.

Domnul Wlassopol a lucrat ca jurnalist timp de cinci ani în cadrul redacţiilor Jurnalul Naţional, Libertatea şi ProTV.

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.