28 Sep 2020


Materiale educaţie financiară

Această pagină nu este actualizată.

 

  • Prin elaborarea de materiale de educaţie financiară, CSSPP îşi propune să aducă mai aproape de consumatori noţiunile de bază ale lumii financiare moderne şi implicit ale sistemului de pensii private. Accesul la educaţie în domeniul serviciilor financiare este deosebit de important pentru asigurarea protecţiei consumatorilor, mai ales în contextul situaţiei actuale.


  • Educaţia financiară presupune:
    • Creşterea gradului de cunoaştere a publicului larg despre sistemul de pensii private
    • Informarea şi educarea participanţilor despre drepturile şi obligaţiile ce decurg din sistem pentru ca aceştia să ia decizii în cunoştinţă de cauză
    • Asistenţa permanentă a participanţilor din sistemul de pensii private

 


Ghidul participantului la sistemul de pensii private - Ediţia 2011
Ghidul participantului la sistemul de pensii private - Ediţia 2011

LINK

 

Principala misiunea a CSSPP o reprezintă protejarea intereselor participanţilor şi ale beneficiarilor, prin asigurarea unei funcţionări eficiente a sistemului de pensii private şi prin informarea corectă asupra acestuia. De aceea, CSSPP îşi propune să rămână una din cele mai importante surse de materiale de educaţie financiară, de analize, studii şi publicaţii privind pensiile private, iar lansarea acestui ghid reprezintă încă un pas pentru realizarea acestui obiectiv.

 

Informarea corectă este cea mai eficientă dintre metodele de protecţie a participanţilor.

 

Ghidul Participantului la Sistemul de Pensii Private se doreşte a fi un îndrumar şi un instrument practic pentru participanţi, oferindu-le acestora posibilitatea de a se familiariza cu principiile şi mecanismele de bază ale sistemului de pensii private din România. Informaţiile furnizate în acest Ghid nu reprezintă un regulament emis de CSSPP şi nu vizează conferirea unor drepturi sau impunerea vreunei obligaţii.

 

Ghidul aruncă o privire generală asupra sistemului de pensii private, prezentându-i beneficiile, entităţile şi elementele de siguranţă, precum şi datele de contact ale instituţiilor din sistemul pensiilor private. Prin publicarea, în cadrul Ghidului, a unui dicţionar al pensiilor private, cuprinzând termeni specifici sistemului de pensii private şi termeni şi noţiuni investiţionale, CSSPP îşi propune să aducă mai aproape de participanţi noţiunile de bază ale lumii financiare moderne şi implicit ale sistemului de pensii private.

 

Ghidul Participantului la Sistemul de Pensii Private pune accent pe explicarea cadrul legal necesar investirii activelor participanţilor în condiţii cât mai eficiente şi cu un risc cât mai scăzut. Totodată, sunt specificaţi paşii care trebuie urmaţi de un potenţial participant în cadrul procesului de aderare, de participare, de transfer şi în final de a beneficia de o pensie privată.

 

Accesul la educaţie în domeniul serviciilor financiare este deosebit de important pentru asigurarea protecţiei participanţilor, mai ales în contextul actual dificil al pieţelor financiare din întreaga lume.

 


Ghidul participantului dz site micPension Developments in the Central Eastern European Region

Pensii Private - Primul Loc de MuncaPensii Private - Istoria pensiilor privateAcces cont individual

Acceseaza contul individual de contributii pentru pensia privata Puteţi accesa contul individual de contribuţii la fondul de pensii administrat privat (Fpap) la următoarele link-uri:

» Fpap ALICO
» Fpap ARIPI
» Fpap AZT Viitorul Tău
» Fpap BCR

» Fpap BRD
» Fpap EUREKO
» Fpap ING
» Fpap Pensia VIVA
» Fpap VITAL


mai mult »

Sondaj

Ce metodă de economisire preferaţi?

Pensie privată facultativă - 544 voturi
 
 32%

Depozit bancar - 565 voturi
 
 33%

Fond mutual - 149 voturi
 
 9%

Asigurare unit-linked - 161 voturi
 
 10%

Numerar - 276 voturi
 
 16%


Total voturi: 1692 Alte sondaje

Ştiri

ANUNŢ IMPORTANT...

Începând cu 4 decembrie 2013 acest site nu mai este actualizat. Toate informaţiile privind sectorul ...


Noul website al Autorității ...

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are, începând de astăzi, 4 decembrie 2013, o nouă ...


Comunicat de presă...

Începând din data de 9 decembrie 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va funcţiona ...