29 Oct 2020


Despre noi

 Despre A.S.F.

 A.S.F. - Sectorul PENSII PRIVATE: A.S.F. (Autoritatea de Supraveghere Financiară) este autoritatea administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată, care îşi exercită atribuţiile potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 93/2012, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.).

 

A.S.F. exercita atributii de autorizare, reglementare, supraveghere si control asupra ..sistemului de pensii private.. şi asupra tuturor entitatilor, institutiilor, operatorilor de piata si emitentilor de valori mobiliare, precum si operatiunilor si instrumentelor financiare reglementate de legislatia secundara emisa anterior intrarii in vigoare a OUG nr. 93 / 2012 de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, în sprijinul şi pentru implementarea legislaţiei primare aferente pieţei financiare.

 

Obiective - Atribuţii - Prerogative


În exercitarea atribuţiilor şi prerogativelor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, A.S.F. contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere a pieţelor, participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe şi are ca obiective:

  • asigurarea stabilitatii, competitivitatii si bunei functionari a pietelor de instrumente financiare, promovarea increderii in aceste piete si in investitiile in instrumente financiare, precum si asigurarea protectiei operatorilor si investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase;
  • promovarea stabilitatii activitatii de asigurare si apararea drepturilor asiguratilor;
  • asigurarea unei functionari eficiente a sistemului de pensii private si protejarea intereselor participantilor si ale beneficiarilor.

 

Conducerea, Organizarea şi Funcţionarea A.S.F.


A.S.F. este condusa de un consiliu format din 11 membri, dintre care un presedinte, un primvicepresedinte si 3 vicepresedinti, care sunt membri executivi. Fiecare dintre cei 3 vicepresedinti are atributii specifice corespunzatoare unuia dintre cele 3 sectoare de supraveghere financiara. In hotararea Parlamentului Romaniei de numire a acestora se stabileste sectorul de supraveghere financiara pentru care sunt numiti. Ceilalti 6 membri sunt membri neexecutivi.



Membrii consiliului A.S.F. sunt numiti de Parlament, in sedinta comuna a celor doua Camere, la propunerea comuna a Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital si a Comisiei economice, industrie si servicii din Senat si, respectiv, a Comisiei buget, finante si banci si a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor.

 

 

Componenţă Consiliu A.S.F.

 

MEMBRI EXECUTIVI


Dan Radu RUŞANU
PREŞEDINTE



Daniel DĂIANU
Prim Vicepreşedinte


Mircea URSACHE
Vicepreşedinte
Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare

Corneliu MOLDOVEANU
Vicepreşedinte
Sectorul asigurărilor-reasigurărilor

Ion GIURESCU
Vicepreşedinte
Sectorul sistemului de pensii private

CV

 

MEMBRI NEEXECUTIVI

Gheorghe MARCU 

BIRÓ Albin 

Marian MÎRZAC Marian SÂRBU

 

 

A.S.F. - Sectorul PENSII PRIVATE: Declaraţii de avere şi interese




Pension Developments in the Central Eastern European Region

Pensii Private - Primul Loc de Munca



Pensii Private - Istoria pensiilor private



Acces cont individual

Acceseaza contul individual de contributii pentru pensia privata Puteţi accesa contul individual de contribuţii la fondul de pensii administrat privat (Fpap) la următoarele link-uri:

» Fpap ALICO
» Fpap ARIPI
» Fpap AZT Viitorul Tău
» Fpap BCR

» Fpap BRD
» Fpap EUREKO
» Fpap ING
» Fpap Pensia VIVA
» Fpap VITAL


mai mult »

Sondaj

Ce metodă de economisire preferaţi?

Pensie privată facultativă - 544 voturi
 
 32%

Depozit bancar - 565 voturi
 
 33%

Fond mutual - 149 voturi
 
 9%

Asigurare unit-linked - 161 voturi
 
 10%

Numerar - 276 voturi
 
 16%


Total voturi: 1692 Alte sondaje

Ştiri

ANUNŢ IMPORTANT...

Începând cu 4 decembrie 2013 acest site nu mai este actualizat. Toate informaţiile privind sectorul ...


Noul website al Autorității ...

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are, începând de astăzi, 4 decembrie 2013, o nouă ...


Comunicat de presă...

Începând din data de 9 decembrie 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va funcţiona ...