Facebook LinkedIn

Informare privind societatea FORTE Asigurări Reasigurări S.A.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) aduce la cunoștința consumatorilor de produse de asigurare faptul că a decis retragerea autorizației de funcționare și promovarea cererii de deschidere a procedurii falimentuluisocietății S.C. FORTE Asigurări Reasigurări S.A. – Decizia ASF nr. 1332/05.07.2016.
 
În acest context, atragem atenția consumatorilor care au încheiat un contract sau o poliță de asigurare cu societatea S.C. FORTE Asigurări Reasigurări S.A. să urmărească informațiile publicate de ASF (www.asfromania.ro) și FGA (www.fgaromania.ro).

Cererea privind deschiderea procedurii falimentului va fi soluționată de către instanța de judecată potrivit dispozițiilor legale în vigoare.

De la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului Fondul de Garantare a Asiguraților poate efectua plăţi în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări reprezentând plata despăgubirilor/indemnizaţiilor solicitate în caz de producere a evenimentului asigurat sau alte creanțe de asigurare,în limita plafonului legal de 450.000 lei/creditor de asigurare,cu respectarea dispoziţiilor legale. 

Fondul de Garantare a Asiguraților a fost constituit prin lege pentru protejarea asiguraților, beneficiarilor asigurării, precum și terțelor persoane păgubite în cazul în care societatea asigurătoare se află în stare de faliment. 

Alături de alte atribuții stabilite prin lege, FGA este abilitat să efectueze plata indemnizaţiilor/despăgubirilor ca urmare a producerii riscurilor asigurate potrivit contractelor de asigurare facultative şi obligatorii încheiate de către creditorii de asigurări ai societăţii de asigurare aflată în faliment, cu respectarea plafonului de garantare prevăzut de lege.


Date de contact Fondul de Garantare a Asiguraților:

str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, București,

telefon: +4 021.201.10.60,
fax : +4 021.201.10.61 
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.fgaromania.ro


ASF vă stă la dispoziție la numărul gratuit de telefon TELVERDE 0800 825 627, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe pagina de Facebook a Autorității de Supraveghere Financiară.

Cetățenii din alte state ale UE care pot avea nevoie de informații în legătură cu societatea FORTE Asigurări Reasigurări S.A. se pot adresa ASF la numărul de telefon +40216681208.