Facebook LinkedIn

Atenționări din piața europeană de asigurări

ANUNȚ al Autorității de Supraveghere Financiară din Cipru 

Autoritatea de Supraveghere Financiară din Cipru - Ministry of Finance Insurance Companies Control Service, a comunicat Autorității de Supraveghere Financiară din România că, în baza art. 2.2. din Protocolul referitor la cooperarea dintre autoritățile competente ale Statelor Membre ale Uniunii Europene în special cu privire la aplicarea Directivei 2002/92/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 9 Decembrie 2002 privind Intermedierea în Asigurări, "Autoritatea Competentă din Statul Membru gazdă poate alege să primească sau nu notificări de la Intermediarii care intenționează să opereze pentru prima dată pe baza libertății de a furniza servicii sau pe baza dreptului de stabilire", începând cu data de 21.10.2015, aceasta nu mai primește notificări cu privire la desfășurarea activității de intermediere pe baza libertății de a furniza servicii, ci doar pentru desfășurarea activității pe baza dreptului de stabilire.Informare referitoare la începerea procedurii  de dizolvare/lichidare și retragerea autorizației de funcționare pentru societatea de asigurare CORPORACION DIRECTA DE ASISTENCIA DE SEGUROS S.A. din Spania


Autoritatea de Supraveghere Financiară din Spania - Ministerio de Economia y Competitividad a comunicat Autorității de     Supraveghere din România, că, în data de 24.09.2014, a dispus, printr-un ordin ministerial, începerea procedurii de dizolvare/lichidare și retragerea autorizației de funcționare pentru societatea de asiguare CORPORACION DIRECTA DE ASISTENCIA DE SEGUROS S.A. din Spania.
Informare referitoare la intrarea în procedură de lichidare a societății INTERAMERICAN BULGARIA ZEAD

Autoritatea de supraveghere financiară din Bulgaria a comunicat Autorității de Supraveghere Financiară din România intrarea în procedură de lichidare voluntară, începând cu data de 18.06.2014, a societății de asigurare INTERAMERICAN BULGARIA ZEAD din Bulgaria.
Această societate de asigurări a desfășurat activitate de asigurare și pe teritoriul României, în baza libertății de a presta servicii.

Lichidatorul  desemnat, așa cum este anunțat în pagina de internet a Registrului Comerțului din Bulgaria, www.brra.bg, în data de 18 iunie 2014, este domnul Dominique Francois Joseph Victor Bauduin.

30.07.2014Informare privind ADA, AYUDA DEL AUTOMOVILISTA, SOCIEDAD ANONIMA DE SEGUROS Y REASEGUROS din Spania 


Autoritatea de supraveghere financiară din Spania – Ministerio de Economia y Competitividad a comunicat Autorității de Supraveghere Financiară din România că, începând cu data de 21.02.2014, au fost instituite măsuri disciplinare speciale pentru societatea de asigurare ADA, AYUDA DEL AUTOMOVILISTA, SOCIEDAD ANONIMA DE SEGUROS Y REASEGUROS din Spania căreia i s-au interzis:
1. vânzarea sau cesionarea, înstrăinarea proprietăților imobiliare, a acțiunilor, a conturilor curente sau depozitare, a activelor financiare sau a altor proprietăți detinute de aceasta;
2. asumarea de noi datorii, acordarea de noi credite sau furnizarea de noi garanții către terți.
Autoritatea din Spania menționează că numele administratorului special care supraveghează  aplicarea și respectarea măsurilor menționate este doamna Margarita Perez de Carcamo Martinez – ID no. 16.283.689B. 

Informare privind
ISLAND CAPITAL (Europe) Limited
 
Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie - Prudential Regulation Authority a comunicat Autorității de Supraveghere Financiară din România intrarea în procedura de lichidare, începând cu data de 23.01.2014, a societății de asigurare ISLAND CAPITAL (Europe) Limited din Marea Britanie, societate care a desfășurat activitate de asigurare și pe teritoriul României în baza libertății de a presta servicii.
 
Autoritatea din Marea Britanie menționează datele de contact ale  lichidatorului desemnat: domnul Richard William James Long de la societatea  Richard Long & Co, cu sediul în Marea Britanie, Castlegate House, 36 Castle Street, Hertford, Hertfordshire, SG14 1HH. 

Informare privind Millburn Insurance Company Limited

Autoritatea de supraveghere din Marea Britanie, Bank of England - Prudential  Regulation Authority, a comunicat Autorităţii de Supraveghere Financiară decizia Curţii de Justiţie a Marii Britanii (High Court of Justice Companies Court) privind intrarea în procedura de reorganizare prin numirea unor administratori speciali, începând cu data de 09.12.2013, a societăţii Millburn Insurance Company Limited, care desfăşoară activitate de asigurare pe teritoriul României în baza libertăţii de a presta servicii.
Autoritatea menţionează datele de contact ale administratorilor desemnaţi: Neil Mather şi Christopher Morris ambii din Begbies Traznor Group, 32 Cornhill, London, United Kingdom, EC3V 3BT. (14 ianuarie 2014)