Facebook LinkedIn

Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie a decis desemnarea unui administrator special pentru firma AFX Markets Limited, care este notificată și în România

Autoritatea de supraveghere financiară din UK, Financial Conduct Authority (FCA), a informat ASF cu privire la faptul că, în data de 27 august 2019, Înalta Curte de Justiție din UK a desemnat un administrator special pentru firma de investiții AFX Markets Limited, ca urmare a unei solicitări făcute de FCA.

Aceasta măsură a avut la baza îngrijorarea autorității cu privire la capacitatea AFX Markets Limited de a plăti datoriile și de a proteja/returna fondurile clienților.  

AFX Markets Limited a acționat ca broker pentru clienții care tranzacționează pe platformele sale de tranzacționare online (ww.afxgroup.com și www.stofs.co.uk), în principal produse pe cursul de schimb și CFD.

Firma de investiții AFX Markets Limited UK (autorizată de FCA) este înscrisă în Registrul ASF, fiind notificată și în Romania, în vederea prestării serviciilor/activităților de investiții, în baza liberei circulații a serviciilor.

Conform prevederilor legale în vigoare, în cazul prestării de servicii în baza liberei circulații a serviciilor, supravegherea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare de către o astfel de entitate revine autorității competente din statul membru de origine, în speța Autoritatea competentă din Marea Britanie (FCA).

Având în vedere aceste prevederi, în exercitarea rolului activ al autorității, ASF recomandă ca, în cazul în care sunteți în relații de afaceri cu această firmă de investiții să consultați comunicatul publicat de FCA  AICI  pentru obținerea de informații suplimentare.

Conform comunicatului menționat, AFX Markets acționează ca intermediar, iar tranzacțiile sunt executate de către firma AFX Capital Markets Limited. AFX Capital Markets Limited este autorizată și reglementată de către Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) și a fost suspendată începând cu data de 19 iulie 2019. Detalii cu privire la aceasta pot fi regăsite AICI

Conform informațiilor publicate pe site-ul CySEC, AFX Capital Markets LTD deține următoarele domenii de internet:

Dorim să reiterăm atenționarea potențialilor investitori din România cu privire la faptul că tranzacționarea de tip FOREX, precum și instrumentele de tip CFD prezintă un risc ridicat de a pierde rapid bani și necesită un grad înalt de cunoaștere a mecanismelor de tranzacționare, nefiind recomandat să investiți în astfel de instrumente, dacă nu dețineți cunoștințe solide în domeniu, iar apetitul dvs. la risc este scăzut.

În acest sens, vă recomandăm să consultați Atenţionarea ESMA cu privire la produsele complexe AICI .