Aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“, în creștere cu aproximativ 26% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Bucureşti, 19 august 2020 – Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a înregistrat, în primul semestru al acestui an, 32.826 de solicitări unice în aplicația Află la ce fond de pensii ești!, în creștere cu  aproximativ 26% comparativ cu perioada similară a anului precedent

Această evoluție reflectă, pe de-o parte, interesul în creștere al participanților față de sistemul fondurilor de pensii administrate privat, denumit generic Pilonul II, iar pe de altă parte evidențiază utilitatea acestei aplicații, pusă la dispoziția consumatorilor pe www.asfromania.ro, prin intermediul căreia participanții pot identifica fondul de pensii la care contribuie.

În intervalul de referință menționat a fost constatată a scădere cu aproape 60% a numărului de interogări efectuate de către același consumator (aplicația poate fi interogată de același consumator, de câte ori dorește, efectul fiind dublarea/triplarea numărului de cereri adresate administratorilor). Diminuarea numărului cererilor de revenire se datorează suportului proactiv oferit consumatorilor, prin intermediul Call Center-ului A.S.F., comunicării directe cu solicitanții (prin prezența la sediul A.S.F.), precum și gradului mare de acuratețe a informațiilor oferite într-un timp scurt de răspuns (timpul mediu de apel – sub 3 minute).

Toți administratorii fondurilor de pensii administrate privat au respectat termenul de 10 zile alocat soluționării cererilor de informaţii privind apartenenţa la Pilonul II înregistrate în aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“. Media timpului de răspuns pentru solicitările soluționate a fost de aproximativ 4 zile, în perioada de referință.

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.