Noul web-site al Autorității de Supraveghere Financiară: www.asfromania.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are, începând de astăzi, 4 decembrie 2013, o nouă pagină de internet – www.asfromania.ro.

Site-ul se adresează clienților de servicii financiare non-bancare, industriei financiare non-bancare, publicului larg, utilizatorilor instituționali de informație aferentă pieței asigurărilor, pieței de capital, pieței pensiilor private, precum şi mass-media. Companiile care fac cercetare pe aceste piețe vor găsi în noul website informații relevante pentru piața financiară non-bancară.

Pagina oficială a Autorităţii de Supraveghere Financiară - www.asfromania.ro - are în vedere comunicarea integrată aferentă pieței financiare non-bancare și include particularitățile sectoriale pentru utilizatorii specifici unei anumite piețe (asigurări, piață de capital şipensii private). www.asfromania.ro se adresează atât consumatorilor de servicii financiare non-bancare, cât și entităților supravegheate, autorizate și reglementate.

Noul website al ASF include peste 1.500 de pagini distincte, baze de date interactive (spre exemplu baza de date CEDAM), precum şi informații obligatorii/necesare pentru industria de servicii financiare non-bancare.

Noul www.asfromania.ro reprezintă rezultatul a peste 2.000 de ore de lucru din partea departamentelor IT, Comunicare și a tuturor celorlalte departamente de specialitate din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară.

Noul www.asfromania.ro își propune să fie un instrument util și prietenos, cu informații actualizate permanent și cu subiecte de interes pentru cititori: cum poate fi verificată valabilitatea unei polițe de asigurare RCA, istoricul de daune pentru fiecare proprietar și vehicul din România sau cât de valoroase sunt cele mai mari conturi administrate de fondurile de pensii din Pilonul II.

Website-ul www.asfromania.ro oferă consumatorilor de servicii financiare non-bancare posibilitatea de a depune petiții/reclamații on-line, printr-o interfață simplă și prietenoasă față de public (http://www.asfromania.ro/index.php/consumatori/petitii).

De asemenea, www.asfromania.ro pune la dispoziția publicului studii și analize ale specialiștilor ASF, dar și comentarii și opinii ale membrilor conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (http://www.asfromania.ro/index.php/informatii-publice/evenimente-si-interviuri). Studiile, analizele, comentariile pot reprezenta elemente pe care jurnaliștii le pot utiliza în redactarea și editarea articolelor de presă, fiind în egală măsură utile tuturor celor care vor să își consolideze opiniile legate de piața financiară non-bancară.

Pentru o perioadă cuprinsă între 3-6 luni, website-urile fostelor comisii de supraveghere comasate în Autoritatea de Supraveghere Financiară (www.csa-isc.rowww.cnvmr.ro şi www.csspp.ro) vor rămâne, de asemenea, la dispoziția publicului.

Orice sugestii legate de noul www.asfromania.ro din partea jurnaliștilor, industriei financiare non-bancare și a consumatorilor de servicii financiare non-bancare pot fi trimise la adresa web@asfromania.ro. Sugestiile și sesizările vor fi tratate cu seriozitate maximă.
 
În curând site-ul va fi disponibil şi în versiunea în limba engleză.

Odată cu lansarea noului www.asfromania.ro, Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește să reamintească publicului că, începând din data de 9 decembrie 2013, toate sectoarele incluse (Pensii Private, Asigurări, Instrumente și Investiții Financiare) vor fi funcționale în noul sediu din Splaiul Independenței nr. 15, sector 5, cod poștal 050092, București. Detalii despre noul sediu găsiți aici:
http://asfromania.ro/index.php/informatii-publice/media/1820-asf-se-muta-intr-un-sediu-nou

4 decembrie 2013