Evenimente
Facebook LinkedIn

Evenimente

ASF participă la “Act for Impact”

“Act for Impact”, 28 - 29 June 2016, Bucuresti, Romania - al patrulea summit internațional ”Child & Youth Finance International” - eveniment organizat de fundația Child & Youth Finance International, împreună cu ASF, BNR și Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul ISF și ASE București.


Ediția din 2016 a summitului a avut ca punct central lansarea strategiei organizației pentru perioada 2016-2020, rezultat al unui proces de consultări multi-sectoriale, pe durata unui întreg an, cu acționari și parteneri din 140 de țări din întreaga lume, summit-ul bucurându-se de participarea a 51 de țări.

Obiectivul acestei strategii este acela de a dezvolta o serie de colaborări în domeniu, de a oferi partenerilor asistența tehnică și strategii inovatoare, concepute pentru a asigura un proces continuu de potentare reciprocă și un schimb de experiență și de a scala incluziunea financiară, urmărindu-se ca, până în 2020, fiecare copil să dețină un cont bancar.

Sprijinul și prezența ASF la acest summit se înscriu în eforturile Autorității de a contribui la educația și incluziunea financiară a tinerilor din România, dedicând acestora programe specializate și moderne.

Astfel, în perioada 2015 – 2016, în cadrul proiectului „Formarea profesională și Educația financiară”, ASF a susținut la nivel național peste 300 de ore de cursuri despre piețele financiare nebancare, la care au participat peste 5000 de elevi și studenți din școli, licee și universități, proiectul urmând a fi dezvoltat la scară națională.

Prezent la summmit, domnul Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreședinte al ASF, a amintit de protocoalele semnate de Autoritate cu MEN și inspectoratele școlare din București, Iași și Cluj, în vederea susțineriii orelor de educație financiară în unitățile de învățământ, reconfirmând sprijinul pe care ASF dorește să îl acorde pentru constituirea unei strategii de educație financiară ca și pentru orice demers ce are ca obiectiv integrarea si performanța în viitor.