Informații generale CARPATICA
Facebook LinkedIn

Informare privind societatea CARPATICA ASIG S.A.


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus prin Decizia nr. 1498/27.07.2016 retragerea autorizației de funcționare a societății CARPATICA ASIG S.A. și a înaintat cererea de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul Legii nr. 503/2004 (republicată) şi a Legii nr. 85/2014, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul insolvenței unei societăți de asigurare autorizată și aflată sub reglementarea și supravegherea ASF, creditorii de asigurare beneficiază de suportul FGA în vederea plății indemnizaților și/sau despăgubirilor datorate conform contractelor de asigurare încheiate cu societatea de asigurare. Practic, creditorii de asigurare nu mai trebuie să se adreseze instanțelor judecătorești, decât dacă doresc acest demers sau dacă suma pe care o solicită depășește plafonul de garantare legal (450.000 de lei / creditor de asigurare).

În acest context, consumatorii care au încheiat un contract sau o poliță de asigurare cu societatea de asigurare-reasigurare CARPATICA ASIG S.A. sunt rugați să urmărească informațiile publicate de ASF (www.asfromania.ro) și FGA (www.fgaromania.ro) sau să solicite detalii următoarelor entități:

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) – www.fgaromania.ro

Adresă: Str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, București
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Telefon: +4 021.201.10.60
Fax:      +4 021.201.10.61

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) – www.asfromania.ro

Adresa: Splaiul Independenței nr. 15, București
TELVERDE gratuit 0800 825 627 (doar pentru consumatorii din România),
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Facebook  Autoritatea de Supraveghere Financiară

Pentru consumatorii, deținători de polițe şi beneficiari, din alte state ale UE, care pot avea nevoie de informații în legătură cu societatea de asigurare-reasigurare LIG INSURANCE S.A., aceștia se pot adresa ASF la numărul de telefon +40216681208 (în limba engleză).


Pentru mai multe informații consultați Ghidul pentru clienții și păgubiții CARPATICA