Alerte
Facebook LinkedIn

Atenționare ASF referitoare la Societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitatea sa de autoritate competentă de reglementare şi supraveghere a operaţiunilor derulate pe piaţa de capital din România, cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorilor de servicii financiare nebancare, aduce în atenția publicului următoarele:

Societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA, nu este autorizată de ASF să desfăşoare servicii şi activităţi de investiţii financiare prevăzute de Legea nr. 297/2004, cu modificările şi completările ulterioare. ASF nu a emis nicio autorizare şi niciun aviz de funcţionare pentru ca societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA să ofere investitorilor servicii de investiții financiare.

Avertizăm investitorii cu privire la aceste aspecte şi le aducem în atenţie că în raport cu această firmă nu beneficiază de nicio măsură de protecţie. Nefiind autorizată să funcţioneze, societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA nu este participant la nicio schemă de compensare a investitorilor din Uniunea Europeană.

ASF nu a fost notificată cu privire la existenţa unei asocieri între societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA și societatea cipriotă FxNet Ltd. 

Pentru a evita situaţiile neplăcute, vă recomandăm ca înaintea efectuării de investiţii financiare pe piaţa de capital, să verificaţi legitimitatea intermediarului consultând Registrul ASF pus la dispoziţie pe pagina de internet a autorității – www.asfromania.roVă sfătuim să acordaţi atenţie sporită în momentul verificării ca înregistrarea din Registru să poarte acelaşi nume ca firma pe care o căutaţi. De asemenea, vă recomandăm să verificaţi dacă agenţii care vă contactează sunt autorizaţi de ASF în această calitate şi/sau sunt înscrişi în Registrul ASF, secţiunea Agenţi.

Vă recomandăm, totodată, să consultaţi alertele și ghidurile emise de ASF!