Alerte
Facebook LinkedIn

ATENȚIONARE PENTRU CREDITORII DE ASIGURARE ASTRA

Ca urmare a constatării stării de insolvență și a deschiderii procedurii de faliment a Societății Astra Asigurare-Resigurare,  creditorii de asigurare (păgubiți, asigurați sau beneficiari ai asigurării) trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) pentru recuperarea drepturilor de creanță, respectiv a indemnizațiilor sau despăgubirilor cuvenite.

Dacă aveți dosare de daună deschise de Societatea Astra Asigurare-Resigurare  care nu au fost finalizate și a căror plată nu a fost efectuată, puteți transmite FGA cererea de plată (Anexa 6 din Norma nr. 16/2015), disponibilă pe pagina de internet a FGA sau a ASF, la secțiunea special dedicată consumatorilor. Acolo puteți găsi și informații despre modul de completare și transmitere a cererii. 

Trebuie să știți că cererea de plată se poate depune până la maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment sau de la data nașterii dreptului de creanță când acesta s-a născut ulterior. FGA va putea efectua plățile cuvenite conform legii doar în baza cererii de plată depuse în acest termen.